FORMACIÓ DUAL

Guia Empresarial

FORMACIÓ DUAL

Vols formar-te en un ofici mentre hi treballes? Doncs això és la Formació Dual, un programa que alterna el treball en empreses amb la formació.

Inscriu-te al SOIB i al Sistema Nacional de Garantia Juvenil i gaudeix d’una oportunitat laboral on a través d’un contracte de formació i aprenentatge amb l’empresa participant, rebràs la formació relacionada amb l’activitat que realitzes a la vegada que treballes.La formació s’imparteix a les oficines municipals que l’Ajuntament de Sant Josep té a Sant Jordi, acreditades com a Centre de Formació, i el treball efectiu es fa a les empreses nàutiques participants. Aquest programa està impulsat per SOIB Jove i la Conferencia Sectorial.A qui va dirigit? A joves amb edats entre 16 i 30 anys aturats inscrits al SOIB i al Sistema de Garantia Juvenil.

Quina formació s’imparteix? la formació és certificada. Una vegada acabada la formació rebràs el Certificat de professionalitat “Operacions auxiliars de manteniment d’elements estructurals i de recubriment de superfícies d’embarcacions esportives i d’esbarjo”.

Quin és el tipus de contracte i quina durada té? Ets contractat per les empreses participants, mitjançant un contracte per a la formació on es determina un salari per a la part de treball efectiu i la seua durada dependrà del Conveni Col·lectiu del sector, a Sant Josep

Recorda que per accedir-hi has d’estar inscrits al SOIB com a aturat/da i demanadant d’ocupació, també t’has d’inscriu-re al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, i, sol·licitar la formació interessada a l’oficina del SOIB.

A dia d’avui, el projecte que està en marxa es FORMACIÓ DUAL SECTOR NÀUTIC ILLA D’EIVISSA, on 15 alumnes van iniciar contractes de formació i aprenentatge amb 9 nàutiques participants de l’illa d’Eivissa.

La nàutica és un sector considerat estratègic a les illes Balears i l’Ajuntament imparteix formació nàutica des de l’any 2009, sent actualment l’únic centre de formació acreditat pel SOIB per impartir aquesta formació en tota la illa.